Szeretettel köszöntelek a TEMPLOMOK-KASTÉLYOK-VÁRAK KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TEMPLOMOK-KASTÉLYOK-VÁRAK KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a TEMPLOMOK-KASTÉLYOK-VÁRAK KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TEMPLOMOK-KASTÉLYOK-VÁRAK KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a TEMPLOMOK-KASTÉLYOK-VÁRAK KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TEMPLOMOK-KASTÉLYOK-VÁRAK KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a TEMPLOMOK-KASTÉLYOK-VÁRAK KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TEMPLOMOK-KASTÉLYOK-VÁRAK KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Három étel más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban; a Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat. A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva – korábbi vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve – bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás.
Az egyik legjobb fiatalító szernek tűnik
a vörösbor, legalábbis a harvardi tudósok szerint. Ám ez nem azt
jelenti, hogy a vörösboros üveg gyakori társaságát élvezve
visszaforgathatjuk az idő kerekét. Valójában a vörösbor egyetlen fő
alkotóeleme teszi jóval fiatalabbá és élénkké az embert, ez pedig nem
más, mint a resveratrol. A Harvard Egyetem által vezetett kísérletben –
amelyről a Táplálkozás és Anyagcsere szakfolyóirat 2006-os 3. számában
olvashatunk – azt találták, hogy a resveratrol képes meghosszabbítani a
várható élettartamot minden élő szervezet esetében, legyen az
penészgomba, féreg vagy muslica.
A csodaszer, úgy tűnik, hasonlóan
dolgozik, mint a drasztikus kalóriacsökkentés. A kalóriák drámai
mérséklése pedig meghosszabbítja az életet. A piacon természetesen
számtalan resveratrol étrendkiegészítő található, de a tudósok azt
ajánlják, hogy körültekintően válasszunk, mert csak a jó minőség
garantálja a sikert.
Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók az étcsokoládét is. Ez nem
jelenti azt, hogy egész nap csokoládét kellene enni. A kedvelt édesség
valódi előnyét az antioxidánsok jelentik, amelyek az aktív összetevőkben
találhatók. A tanulmány a csokoládéról és összetevőiről szóló, 1996 és
2005 között publikált 136 tudományos cikket vizsgált át. A mostani
elemzés azt találta, hogy napi 50 gramm étcsokoládé 10,5 százalékkal
csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Ráadásul az étcsoki evéssel 19
százalékkal csökkenthetjük az esélyét annak, hogy szívbetegségben halunk
meg. Az étcsokoládé antioxidánsokat is tartalmaz, amelyeket világszerte
az öregedésért felelőssé tett szabadgyökök ádáz ellenségeként tartanak
számon. Ha antioxidánsokat eszünk, fiatalabbaknak nézünk ki, és annak is
érezzük magunkat. És semmi sem tartalmazza ezt az anyagot magasabb
koncentrációban, mint a tiszta kakaókivonat.
Szintén hatásos fegyver
lehet az öregedés ellen a zöld tea. A nőkkel foglalkozó folyóirat, a
Harvard Women's Health Watch októberi száma szerint a zöld tea hatásának
titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő. A zöld tea kiváló
forrása a katekineknek. A kémcsövekben a katekinek sokkal
erőteljesebbnek bizonyultak abban, hogy megállítsák a sejtek oxidatív
sérülését, mint a C és E vitaminok, és úgy tűnik, hogy további gyógyító
hatásaik is vannak. A tanulmányok azt találták, hogy kapcsolat van a
zöldteafogyasztás és bizonyos rákfajták – bőr-, mell-, tüdő-, bél-,
gége-, hólyag- – kockázatának csökkenése között.
A zöld és fekete teát fogyasztók további előnyökre is számíthatnak: rendszeres teázással például a szívbetegségek kialakulása is csökken. A zöld, fekete és oolong teák antioxidánsai segítenek megállítani az LDL, a rossz koleszterin, és növelik a HDL, a jó koleszterin szintjét, valamint javítják az érrendszer működését. Egy kínai tanulmány szerint, amelyet nemrég publikált a belgyógyászati szaklap, az Archives of Internal Medicine, 46-65 százalékkal kevesebb a magasvérnyomás kockázata az e teákat rendszeresen fogyasztók körében.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!